Monday, 30 March 2015

life after spm

Assalamualaikum.

Hi.

Life after SPM or life after school. 

Harini aku rasa nak share pasal life aku lepas spm ni. serious best kehidupan lepas spm ni.
orang asyik cakap sekolah lagi best daripada duduk rumah mereput dalam bilik online 24/7. mak aiii 
bagi aku,lepas spm lah masa paling best dalam hidup sebab aku takyah nak kena study,buat homework,bertugas,kemas jadual,susun buku dll. HAHA

seriously,lepas spm juga aku dapat ramai gila kawan sebab aku join banyak program yang dianjurkan untuk spm leavers. 
time ni la nak buat kawan. masa spm tak dapat nk join apa-apa. so,lepas spm balas lah dendam itu dengan join segala program yang ada. hahaha.
bagi aku hidup time spm la hidup paling penat. and rata-rata orang pun akan cakap benda yang sama. pagi-petang ada class. sambung malam pulak extra class. 

memang penat gila la bakhang! tapi lepas spm kau boleh rileks tanpa fikir semua tu. hahaha
aku tak suka nak kena buat pembentangan semua tu sebab aku tak reti nak bercakap depan orang ramai lol. malu sehh
haa aku nak cakap kat budak budak yang suka make up,yang bestnya lepas spm ni kan kau boleh datang sekolah dengan memakai make up tau! kahkahkah
takde sape nak marah.
ok aku bukan jenis yang pakai make up pun ><



lepastu,lepas dah habis spm ni kau boleh merasa kawan kau drive kereta sendiri! kahkah betul ni serious!
banyak lagi lah kau boleh buat lepas spm ni. and takde la mereput sangat kalau pandai buat diri sendiri tak duduk mereput kahkah

kalau rindu classmates sendiri,buat la reunion. hahahahaha lol
macam kitorang semalam.

ok lepas ni semua buat haluan masing-masisng

k take care sahabats! :")















bye.


Thursday, 12 March 2015

dah tak debar :)

Assalamualaikum.

debaran 3/3/2015 dah habis!
felamaks kecut perut time tunggu kat dewan nak menanti keputusan diumumkan tu Allah je tau wei
time tu lah aku boleh tengok muka kecut perut sensorang! kahkahkah ok dah

Ada yang dah tau result awal-awal lagi sebelum cikgu announce kat dewan. 
dan aku seperti biasa,macam tahun-tahun sebelumnya,(upsr,pmr) sampai spm tak pernah hantar sms yang nak tau result awal tu. sebab aku penakut. hahahah
ye lah weh takit gila dapat tau result awal. takut down.

pastu tetiba ada drama plak. nama aku takde dalam senarai time nak announce result tu!
aku dah standby nak bangun gi depan dah. kahkahkah.
tetiba..... nama aku takde.
[astu kecoh jap. pastu ada. k -.-
takpe asalkan gred tak jejas keh!

Alhamdulillah,thanks Allah sebab bagi aku result macam ni, aku tau Dia tau apa yang terbaik untuk aku. 
Aku tak straight As pun.lulz. tapi takpe aku tau Dia yang terbaik. 
Thanks to my beloved parents,mama and abah sebab hantar aku kesana kesini pergi kelas tambahan time spm tu.


thanks cikgu-cikgu dah ajar saya hehe. 
tak lupa juga kepada kawan kawan yang support aku time aku rasa macam ergh malas nya nak belajar. spm ni serabut nya. penatnya. haaa ambekaw

TAHNIAH juga kepada sahabat-sahabat gue yang dapat result cantik terbaik gedevasss gittew 
semua usaha korang paid-off weh!
Tahniah juga kepada IMAN NABILAH sebab dapat straight As weh! cerdiknya felamaks!
juga kepada semua lah. kalau aku nk type nama sensorang haih takleh. sebab aku malas nak type hahahaahaha. takpe kan ku kenangmu dalam doaku. cewahs

Tahniah juga kepada MAISARAH ALIAH BINTI MARIN 




 pelajar terbaik sekolah. wuwuwuwuwuwu
ni boleh jadi appreciation entry dak? hehe ><
thanks for everything. tahniah tahniah tahniah. hadiah kau nanti lah yek. haha

ok aku lambat post entry ni sebab aku busy meng-apply semua benda. 
kahkahkah.

bye.

thanks for reading